Geslaagd Sportcafé

De organisatoren kijken terug op een geslaagd Sportcafé, waarbij de presentatie van het Sportakkoord 2.0 centraal stond. Naast met een brede vertegenwoordiging uit de sport, waren er ook vertegenwoordigers uit het gehele maatschappelijke domein en politiek.

Alle aanwezigen zijn bijgepraat over de mogelijkheden van het Wagenings Sportakkoord 2.0 en er zijn mooie nieuwe ideeën en samenwerkingsverbanden ontstaan.

Lees hieronder een uitgebreid verslag van de avond.

Aanvraag doen bij het Sportakkoord

Anneke Hiemstra heeft alle aanwezigen bijgepraat over de resultaten van Sportakkoord 1 in Wageningen en de wijzigingen in Sportakkoord 2. Hierbij heeft zij aangegeven welke thema’s er vallen onder het Sportakkoord en hoe de aanvraagroute eruitziet. In de bijlagen vinden jullie een format om een aanvraag bij ons in te dienen. Meer informatie over het Sportakkoord in Wageningen is terug te vinden op: https://www.sportraadwageningen.nl/sportakkoord/. Een aanvraag kan gemakkelijk ingediend worden door het Projectaanvraagformulier-Sportakkoord-Wageningen_2.0 in te vullen en te mailen naar: sportakkoord@sportraadwageningen.nl

Good practices

  1. In Wageningen zijn er al tal van mooie projecten ontstaan vanuit het Sportakkoord, waarvan de laatste Infographic van 2023 ook als bijlage is toegevoegd. Gisteravond kregen drie projecten ook een podium om als inspiratiebron te werken voor anderen. Steven Schreuder (Rugby Club Wageningen) deelde zijn ervaring over de workshop van het Athletic Skills Model (ASM) aan het publiek, waarin coaches worden geïnspireerd om kinderen veelzijdiger te laten bewegen. Dennis van der Wiel (Volleybalvereniging Scylla) legde uit welke professionaliseringsslag zij hebben ingeslagen en welke resultaten zij momenteel al hebben bereikt, maar ook waar zij de aankomende tijd nog mee aan de slag willen gaan. Desiree Holstege (JOGG Teamfit) en Carlo van Tricht (KV Wageningen) deelden de ervaringen van de gezonde sportkantine van KV Wageningen. Daarbij gaf Desiree nog extra uitleg over hoe zij de sportomgevingen helpt om stapje voor stapje gezonder te maken. Ze helpt bij de sportlocatie om aan de slag te gaan met een gezonder voedingsaanbod, een verantwoord alcoholbeleid en een rookvrij terrein. Mochten jullie meer willen weten over één van deze drie prachtige projecten, dan horen wij dat graag.

Sociaal Veilige Sport
Sociale veiligheid binnen de sport is een thema wat een grote rol gaat spelen in Sportakkoord 2. Er zijn verschillende vormen mogelijk om hier binnen de vereniging mee aan de slag te gaan. Samen met Machteld Speets van VC Wageningen organiseren wij op woensdagavond 26 juni van 19:30-21:00 uur een gratis theater vanuit Theater a/d Lijn met hapje & drankje over hoe kan zorgen voor een gezellige en veilige club. Een absolute aanrader om naartoe te gaan. Meer informatie over deze avond is te vinden: https://www.vcwageningen.nl/o/Vrijwilligers-CentrumWageningen/activiteiten/Welles-Nietes/80735

Samen tot ideeën/initiatieven komen
Daarnaast zijn we gezamenlijk in gesprek gegaan in de verschillende thema’s en zijn er mooie gesprekken, samenwerkingsverbanden en ideeën ontstaan. Er is een mooie lijst met ideeën en behoeftes ontstaan, waar wij zelf ook zeker op kunnen voortborduren. Bedankt hiervoor!

Gisteravond bleek dat er ook veel behoefte is om onderling contact te hebben. Via deze link kan de deelnemerslijst worden gedownload, zodat mensen elkaar kunnen opzoeken.

Wij hopen jullie op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd. Indien er vragen zijn, neem dan contact gerust met Sylvano Hendriks (SSdV) of met Henk Kuiper (Sportraad Wageningen) contact op.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.