Sportverkiezingen

Sportverkiezingen 2023

Elk jaar worden tijdens het Sportcafé de sportvrouw, sportman, sportploeg en talenten van Wageningen van het lopende jaar bekend gemaakt.

De Sportverkiezing 2023 (kalenderjaar) organiseren we op woensdag 31 januari 2024 in de kantine van Sporthal “Het Binnenveld”.

Iedereen kan kandidaten voordragen voor nominatie. Na de sluitingsdatum zal de jury per categorie max. 3 kandidaten nomineren. De jury bepaalt ook wie er uiteindelijk wint. Op de avond van de Sportverkiezing worden de winnaars per categorie bekend gemaakt.

We onderscheiden voor de komende verkiezingen de volgende categorieën:

Categorieën kunnen jaarlijks worden aangepast. Dit zal gepubliceerd worden op deze website.

(*) Onder professioneel topsporter wordt verstaan: iemand die geld verdient met zijn sport om daarmee (voor een deel) in zijn/haar levensonderhoud te voorzien. Voor de categorie “professioneel topsporter” komen ook sporters in aanmerking die als topsportende student staan ingeschreven bij de WUR, ook als zij niet in Wageningen woonachtig zijn. Klik op de volgende link voor een Overzicht Topsporters WUR (volgt z.s.m.).

(**) In de categorie “Bijzondere prestaties” kunnen schoolsportteams een prijs krijgen, maar ook kan een speciale individuele prestatie worden gehonoreerd of een speciaal/markant sportpersoon in het zonnetje worden gezet.

De reglementen/voorwaarden om genomineerd te kunnen worden, vind je HIER.

De Sportverkiezingen worden in opdracht van de gemeente Wageningen georganiseerd door de Sportraad Wageningen.

Nomineren kan tot en met zondag 7 januari.

De Sportverkiezingen worden mogelijk gemaakt door:

Sportverkiezingen 2023 logobalk-b

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.

25 maart: Opening "Wageningen on the Move"

Voeg je header hier toe