Sportverenigingen en hun kantines

informatieavond op donderdag 4 juli  van 19.00-21.30 uur

Begin april heeft heeft de Sportraad alle Wageningse sportclubs met een eigen sportkantine geattendeerd op het voornemen van de gemeente om in het kader van  het actualiseren van de horecavergunningen te gaan controleren of Sportkantines voldoen aan de voorwaarden m.b.t. het verstrekken van alcohol.
Bekend is dat een aantal clubs heeft gereageerd richting de gemeente en tevens intern acties zijn gestart om o.a. leden aan te sporen een certificaat “verantwoord alcohol schenken” te laten behalen.

Gegeven het feit dat in de werkwijze en regelgeving het nodige is veranderd wil de gemeente dit d.m.v. een informatieavond met de Wageningse sportclubs afstemmen.

Deze informatieavond wordt georganiseerd  op donderdag 4 juli,  aanvang 19.00 uur in het gemeentehuis.

Het doel van deze avond is vooral om informatie over de regelgeving voor sportkantines te delen en natuurlijk ook om jullie ervaringen te vernemen. Ook wil de gemeente graag weten voor welke activiteiten de kantines gebruikt worden. Dan kan daar op de juiste manier informatie gegeven worden over de vergunningen voor bijvoorbeeld de Alcoholwet, brandveiligheid en de regelgeving in de APV.

Daarom nu deze oproep via deze Nieuwsbrief. Dus alle Wageningse sportclub met een eigen kantine worden bij dezen uitgenodigd een afvaardiging te sturen. Bij voorkeur personen (bestuursleden of commissieleden) die nauw betrokken zijn bij het kantinegebeuren van de club.

Aanmelden kan via: vergunningen@wageningen.nl. Ook voor vragen kunnen jullie hier terecht.

Vanuit vergunningen zal een aantal van jullie ook een uitnodiging krijgen, maar deze avond is ook voor de clubs die wel een kantine hebben maar nog niet bij de gemeente bekend zijn.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.