Onderscheidingen

Beste vrijwilligersorganisaties, kerkgemeenschappen en sportclubs,

Als gemeente zijn we dankbaar voor de toewijding en inzet van onze inwoners. Vrijwilligerswerk vormt het kloppende hart van onze gemeenschap en draagt bij aan een inclusieve samenleving. Daarom willen we graag personen eren die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor anderen.

Erkenning

Kent u iemand in uw organisatie die zich een lange tijd inzet voor organisaties op het gebied van bijvoorbeeld sport, cultuur, religie leven, natuur of pleegzorg? Heeft u een vrijwilliger in gedachten die het verschil heeft gemaakt in het leven van veel mensen?
Dan nodigen we u van harte uit om deze persoon voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Uitzonderlijke bijdragen

We zijn ook op zoek naar personen die bijzondere prestaties hebben geleverd in hun betaalde baan of een nevenfunctie. Dit zijn prestaties die veel verder gaan dan wat van iemand kan worden verwacht.

Aanmeldingsinstructies en deadlines

Het aanvragen van een Koninklijke Onderscheiding moet worden gedaan bij de gemeente waar de persoon woont. Voor de lintjesregen in 2025 moet de aanmelding vóór 1 juni 2024 worden ingediend. Ook kunt u iemand voordragen voor een tussentijdse gelegenheid, zoals een jubileum, een bijzonder congres of een afscheid. De nadruk van de verdiensten moet gekoppeld zijn aan een specifieke gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid, waarvoor een voorbereidingstermijn van minimaal 6 maanden geldt.

Hulp en Informatie

Op de website www.lintjes.nl vindt u meer informatie over het voordragen van kandidaten voor een Koninklijke Onderscheiding. Daar vindt u ook het digitale aanmeldformulier. In de hal van het stadshuis kunt u ook de folder ‘Ere wie ere toekomt” ophalen. Mocht u hulp nodig hebben bij het invullen van het formulier of vragen hebben over het nominatieproces, dan sta ik klaar om u te helpen. Uw voordracht kan het verschil maken en anderen inspireren om zich ook in te zetten voor onze gemeenschap.

Met vriendelijke groet, Marian van Schuppen, Kabinet Gemeente Wageningen

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.