Mooie winnaars bij Sportverkiezingen Wageningen 2023

Bij de jaarlijkse Sortverkiezingen in Wageningen kwam Jan Willem van Schip in de categorie Professineel Sporter als winnaar uit de bus. Zijn wereldtitel in de Koppelkoers in het wielrennen op de baan in 2023 was voor de jury voldoende aanleiding om hem deze prijs toe te kennen. Hij wordt hiermee de opvolger van Annemiek van Vleuten. Nadat Jan Willem,afgelopen weekend de 6-daagse van Berlijn had gewonnen en een korte vakantie inbouwde, nam zijn vader de prijs in ontvangst.

Bij de mannen amateur sporters was atleet Bram Anderiessen de beste. Hij won in 2023 o.a. bij de Warandaloop de korte cross en behaalde met het mixed-relay team een zilveren medaille op de cross. Darya Tkachenko, een Ukrainische, thans woonachtig in Wageningen en spelend voor WSDV, was de beste dame. Zij troefde o.a. de winnares van vorig jaar atlete Mireille Baart (Pallas’67) af.

De WSDV was nogmaals suucesvol, want hun eerste team won ook de TEAM-prijs. omdat zij in de zeer sterke Nederlande damkompetitie op een haar na het Nederlands Kampioenschap misten en genoegen moesten nemen met een 2e plaats.

Beste talent 2023 was Rien Dozemans (WMHC) o.a. vanwege zijn uitverkiezing voor het Oranje onder 16 jaar. Het jongensteam onder 16 jaar van WMHC ging er met de schaal als beste talententeam vandoor.

Beste coach was Stephan Schreuder van de Rugby Club Wageningen, vanwege zijn inzet en resultaten t.b.v. de rugby jeug bij de RCW.

Enno Dijkstra van de WMHC was voorgedragen en verkozen als Vrijwillger en in categorie “Bijzondere Prestaties” had de jury beide genomineerde een prijs toebedacht. Allereerst voor Moussa Kallo (Palles’67) vanwege zijn resultaat bij de Salomon Cappadocia Ultra Trail in Turkije. Hij liep daar een afstand van 119 km in ruim 21 uren en overwon daarbij 3892 hoogtemeters, waarbij de pittigste beklimmingen pas na 80 km  kwamen.  De tweede bijzondere prestatie werd geleverd door het Climate4Run Team. Op 9 september 2023 hebben 10 sportieve klimaatexperts, woonachtig dan wel werkzaam in Wageningen, de Jungfraumarathon gelopen, om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Hier niet allemaal een marathon lopen (> 42 km), maar ook zij moesten bijna 2000 hoogtemeters overwinnen, met de start op 568 m boven zeespiegel en finish bij de Eigergletsjer op 2320 m boven zeespiegel. Met hun deelname en prestatie hebben zij dit wereldprobleem op hun manier onder de aandacht gebracht.

De avond werd met live muziek de “eigen Sportverkiezings band” opgeluisterd. Als intermezzo’s in het programma waren er een 4-tal acts die hun kunsten op het podium mochten laten zien, zoals BRANSZ Dance, Theatre & Urban Sports, Student Dance Factory, Planeta Capoeira en Paaldansdemo door Sabine Bastiaans (WSPV Allegra).

De  4 acts tracteerden de ruim 200 toeschouwers in Sporthal Het Binnenveld op een grote diverstiteit aan vakmanschap en enthousiasme.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.