UITNODIGING KENNISCAFE SENIORENSPORT: 24 oktober

Sinds 2010 versnelt vergrijzing in een hoog tempo. In 2040 bereikt de vergrijzing in Nederland haar hoogtepunt. Is er bij uw vereniging al aanbod voor de 55-plusser? Op dinsdag 24 oktober houdt Sportservice De Vallei een kenniscafé voor sportaanbieders uit Ede, Rhenen en Wageningen over het opzetten van seniorensport.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft een product ontwikkeld, genaamd Oldstars. Dit is speciaal voor 55+-ers die op een laagdrempelig niveau kunnen sporten bij uw vereniging. De sport kan beoefend worden met aangepaste regels, die passend zijn bij de doelgroep. Deze regels heeft het Nationaal Ouderenfonds opgesteld in overeenstemming met de sportbond. De basis die zij hiervoor gebruiken is het Athletic Skills Model (ASM), waarin maar liefst 16 verschillende beweegvormen zitten. Dit zijn: badminton, basketbal, biljarten, boksen, handbal, hardlopen, hockey, korfbal, rugby, tafeltennis, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen, zaalvoetbal en de nieuwste is Oldstars Waterpolo. Meer informatie hierover is ook te vinden op www.oldstars.nl. Staat uw sport er niet bij, maar heeft u wel interesse om met seniorensport aan de slag te gaan, ook dan helpen wij u graag!

Waar we zien dat volwassenen vaak nog blijven sporten bij de vereniging, merken we ook dat er veel uitstroom is. Dit is vaak rond of tegen de leeftijd van 50-55 jaar. Regulier aanbod is dan vaak niet meer passend is. Met de ASM-methode is er de mogelijkheid om ook voor hen passend sportaanbod aan te blijven bieden met Oldstars.

De 55-plusser is zich steeds bewuster van het belang van een gezonde leefstijl en veel bewegen. Daardoor er meer vraag is naar beweegaanbod voor deze doelgroep.

Bent u enthousiast en ziet u de uitdaging om met sportaanbod voor de 55-plusser aan de slag te gaan? Of wilt u meer informatie? Dan nodigen wij u graag uit voor het kenniscafé Seniorensport van Sportservice De Vallei.

Deze vindt plaats op dinsdag 24 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Sportcomplex Het Binnenveld (KV Wageningen), Marijkeweg 23, 6709 PE Wageningen. We horen het graag als u komt. Neem hiervoor contact op met:

Kirsten Veldhuizen, 06 – 5783 9592, kirsten.veldhuizen@sportservicedevallei.nl of

Angeline van de Kraats 06 – 5156 1521, angeline.vandekraats@sportservicedevallei.nl.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.