EHBO-cursus in 1 dag

Stichting AED Wageningen en Sportservice de Vallei organiseren voor vrijwilligers van sportverenigingen een EHBO-cursus in 1 dag. Dit zal plaatsvinden op zaterdag 21 januari in wijkcentrum de Nude, Kortestraat 2. Deze relatief kortdurende praktijkgerichte opleiding leert u de basis levensreddende handelingen.

Behandeld wordt onder meer wat de stappen zijn die u moet volgen om veilig en verantwoord te kunnen helpen. Ook wordt behandeld wanneer en op welke wijze verdere (professionele) hulp ingeschakeld dient te worden. Uiteraard wordt er in deze cursus ruim tijd besteed aan de reanimatievaardigheden. Daarnaast is er de nodige aandacht voor uw eigen veiligheid en bescherming. De dag kent een gezonde afwisseling tussen theorie en veel praktijkoefeningen.

Doelgroep
Iedereen die de basisvaardigheden levensreddende handelingen wil leren. Belangrijk om op de sportvereniging juist en adequaat te kunnen handelen. Weten hoe u moet handelen geeft ook meer zelfvertrouwen.

De algemene doelstelling van EHBO in 1 dag is:
• Eerste hulpverlenen bij slachtoffers met bedreigde vitale functies
• Het alarmeren en samenwerken met hulpdiensten

De volgende onderwerpen komen aan bod:
• Volgorde van handelen bij eerste contact
• Vaststellen van circulatiestilstand
• Reanimeren (combinatie van beademen, hartmassage) & AED
• Stelpen van ernstige bloeding
• Shock preventie en behandeling
• Het stabiliseren van een bewusteloos slachtoffer
• Volgorde van handelingen bij verdenking luchtwegobstructie door vreemd voorwerp

Cursusdag

Datum: Zaterdag 21 januari

Tijd: 09.00 – 16.00 uur

Locatie: Wijkcentrum de Nude, Kortestraat 2, 6702 BH Wageningen

Kosten: €80,00 per deelnemer

Aanmelden cursus

Aanmelden kan door een mail terugsturen naar mij. Graag doorgeven wie en aangeven of deelname op rekening van de vereniging of vrijwilliger komt (i.v.m. toesturen factuur). Wees snel er is beperkt plek. Mogelijk komt uw deelname nog in aanmerking voor vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Dit kunt u nakijken via https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/ehbo-cursus. Let op! Stichting AED Wageningen werkt met eigen certificering.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.