Vrijdag 10 juni 2022: deadline indienen projecten sportakkoord

Noteer het in jullie agenda, vrijdag 10 juni 2022, is de eerstvolgende deadline voor het indienen van je project voor het Sport- en Beweegakkoord.

De afgelopen ronde was dan ook een succesvolle voor de aanvragers te noemen. Maar liefst 7 aanvragen zijn (gedeeltelijk) toegekend. Samen maken we impact en brengen we de Wageningse samenleving in beweging.

In februari 2022 kwamen de volgende aanvragen met succes binnen:

  • Schoolsurvival zwemmen voor basisscholen, georganiseerd door Zwembad de Bongerd
  • Zwemles statushouders, op initiatief van Vluchtelingenwerk NL i.s.m. Zwembad de Bongerd
  • Beweegproject 55+ Uni2move, een beweegprogramma gekoppeld aan de wetenschap, aangevraagd door Clevermove i.s.m. de WUR.
  • Beweegspelletjes bij de stadsboerderij, een initiatief van de stadboerderij
  • Het frisbeeproject van frisbeevereniging Discover
  • Zwemles voor een aantal leerlingen van SBO de Dijk, op initiatief van SBO de Dijk i.s.m. Zwembad de Bongerd
  • Een bijdrage aan de renovatie sportveld in de Roghorst, een samenwerking van de school, buurt en Sportservice de Vallei
  • Touchrugby, de sport rugby met al zijn normen en waarden, alleen zonder het fysieke contact, op initiatief van Rugbyclub Wageningen.

Men weet het sport- en beweegakkoord goed te bereiken. Van in totaal vrij gekomen €80.000 is er al €50.000 toegekend. Waarvan €12.000 in reservering.

Kan ik ook een aanvraag doen?

Jazeker! Elke inwoner en organisatie uit de gemeente Wageningen met een goed idee omtrent sport & gezondheid kan een aanvraag indienen. De regiegroep beoordeelt eens per kwartaal al ingezonden projecten. Iedere aanvrager kan een maximaal bedrag van €3.000 aanvragen.

Kijk op de website van de Sportraad Wageningen onder het kopje ‘’sport- en beweegakkoord’’ wat de voorwaarden zijn: www.sportraadwageningen.nl/sportakkoord/. Ook vind je hier het projectformat.

Heb jij een goed idee? Dan kun je altijd contact opnemen via sportakkoord@sportraadwageningen.nl. De regiegroep, bestaande uit de Sportraad Wageningen, Sportservice de Vallei, Odin (voorzitter) van Odin Wenting bouwadvies, Digna (basisschool de Nijenoord), Marjoleine (NVLTB) en Astrid (SKV-Wageningen) kunnen jullie verder helpen.

Vouchers NOC*NSF

Op de website www.sportopleidingen.nl staan veel bijeenkomsten, opleidingen & workshops die er vanuit de servicegelden van het sportakkoord (geheel of gedeeltelijk) kosteloos aan te vragen zijn. Heeft jouw vereniging interesse in een bepaald thema, opleiding of bijeenkomst, laat ons dit dan graag weten.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.