Subsidieregeling CTB (Corona Toegangsbewijs)

Hieronder een integraal overgenomen persbericht van de Gemeente Wageningen in het kader van een regeling op basis waarvan verenigingen die extra kosten hebben gemaakt als gevolg van de verplichte controle van het CTB een compensatie van maximaal €750 kunnen aanvragen.

Wageningen, 9 december 2021,
Subsidie voor ondernemers en verenigingen die Corona Toegangsbewijs moeten controleren
Wageningse bedrijven en verenigingen die bezoekers op het Corona Toegangsbewijs (CTB) moeten controleren, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Het controleren kost ze extra tijd en geld en daarom heeft het Rijk besloten gemeenten daarvoor eenmalig geld te geven. De gemeente Wageningen stelt dat bedrag nu ter beschikking; circa 103.000 euro. Om dit zo eerlijk mogelijk te verdelen, heeft elke organisatie recht op een subsidiebedrag van maximaal 750 euro.

De subsidie is tussen 17 december 2021 en 1 april 2022 aan te vragen via de website van de gemeente Wageningen: www.wageningen.nl.

‘Steun hard nodig’
Burgemeester Floor Vermeulen: ’Steun is hard nodig, maar we beseffen daarbij heel goed dat deze subsidie slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Dit gaat ook alleen om een tegemoetkoming in de kosten voor het controleren van het Corona Toegangsbewijs. We hopen en verwachten dat het Rijk snel met compensatiemaatregelen komt om de samenleving ook de komende tijd door deze fase van de crisis te loodsen.’

CTB
Sinds afgelopen september gelden weer beperkende maatregelen om het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen. Sindsdien moeten horeca, binnensportlocaties, sportkantines, studentenverenigingen en kunst- en cultuurlocaties bezoekers controleren op de CTB.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.