Buiten volleyballen of badmintonnen: wilt u ook een netsportveld in de buurt?

Hoe krijgen we kinderen, tieners en volwassenen naar buiten en met elkaar in beweging? Provincie Gelderland biedt een aantrekkelijke subsidieregeling voor een netsportveld. Met een multifunctioneel buitensportnet creëer je op dit veld een duurzame, laagdrempelige en uitnodigende sportlocatie voor vele doelgroepen.

In aanloop naar het WK Volleybal Vrouwen 2022 kan vanaf 10 januari 2022 een subsidie voor de aanleg van een netsportveld in de buitenruimte worden aangevraagd. Op dit veld kan met een buitensportnet iedereen zijn of haar favoriete netsport in de buitenlucht spelen. Bijvoorbeeld volleybal, badminton, tennis en voetvolley. Met de subsidieregeling helpen we mee om een netsportveld te realiseren in jullie gemeente.

Wanneer kan ik subsidie aanvragen?

Een aanvraag bij de subsidieregeling Sportieve inrichting van de buitenruimte | netsportcourt WK Volleybal kan ingediend worden van 10 januari 2022 tot en met 1 juli 2022. De subsidie bedraagt € 4.000 per netsportveld. De subsidie wordt met €1.000 verhoogd wanneer de programmering blijvend voorziet in activiteiten die zijn gericht op mensen met een beperking of wanneer de programmering voorziet in activiteiten die zijn gericht op mensen uit de directe omgeving van het netsportveld met een lage sociaaleconomische status. Per Gelderse gemeente komen maximaal 5 netsportvelden voor subsidie in aanmerking.

Meer informatie

In bijgaande factsheet lees je alles over de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling. Meer informatie over de aanschaf en mogelijkheden is te vinden via www.nevobo.nl/netsportveld  Vanaf 10 januari 2022 is het mogelijk om subsidie aan te vragen via www.gelderland.nl/subsidies Voor hulp bij het opstellen van een plan of subsidieaanvraag, neem contact op met Annemiek van de Grint van de Gelderse Sport Federatie via annemiek.van.de.grint@geldersesportfederatie.nl of 06-10093528

Wil je lokale hulp, mail dan naar sportakkoord@sportraadwageningen.nl en de regiegroep van het sport- en beweegakkoord denkt/adviseert graag mee.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.