Sportdebat Wageningen

23 november jl. organiseerde de Sportraad een (digitaal) sportdebat. Inzet was inzicht te krijgen in hetgeen de politieke partijen de afgelopen (bijna) 4 jaar voor de Wageningse sport hadden betekend en wat hun ideeën zijn voor Sport en Bewegen in de komende raadsperiode. Alle 8 politieke partijen die meedoen aan de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 hadden zich aangemeld. Zij gingen in debat met ruim 30 andere personen, afkomstig uit de Wageningse Sportgemeenschap, onderwijs, maatschappelijke organisaties, etc.

Elke partij had op zijn/haar manier een bijdrage geleverd aan Sport en Bewegen in de afgelopen jaren. Maar interessant is om te weten dat alle Wageningse politieke partijen nu een Sport- en Beweegparagraaf gaan opnemen in hun verkiezingsprogramma.
Alle partijen waren van mening dat Sport- en Bewegen laagdrempelig moet zijn en iedereen mee moet kunnen doen.
Opvallende zagen die genoemd werden.
– oplossing accommodatieproblematiek (Binnen en buitensporten)
– renovatie dan wel nieuwbouw zwembad

Uiteraard zal veel afhangen van de samenstelling va een nieuw college van B&W, maar dat Sport en Bewegen een positieve bijdrage levert aan de gezondheid en ontplooiing van de mens, daarover was iedereen het wel eens.

Lees HIER het verslag van het Sportdebat.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.