Sociale veiligheid: is jouw club er klaar voor?

Komt pesten, agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag niet bij jouw vereniging/stichting voor? En mocht er ooit wel een melding binnenkomen bij het bestuur, weet men dan wat men te doen staat? De kans dat leden van een vereniging of stichting blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen. Wie wil zich niet veilig voelen, een sociaal veilig klimaat creëren is noodzakelijk. Een bestuur kan daarvoor bepaalde maatregelen treffen, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels, het screenen van vrijwilligers en aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Tijdens de interactieve inspiratiesessie, die ongeveer twee uur duurt, komen meer informatie en concrete adviezen op tafel waarmee je direct aan de slag kunt. Bovendien krijgen de deelnemende verenigingen en stichtingen het aanbod om individueel (!) begeleid te worden waardoor de vereniging gratis VOG’s kan aanvragen. Tevens is er ruimte om eigen ervaringen te delen.

Op de zaterdagen 25 september en 6 november organiseert het Vrijwilligers Centrum Wageningen (VCW) i.s.m. sportraad Wageningen 2 sessies.

Guus Bremer van de Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) is expert op dit gebied en leidt de sessie.
Aan het eind van de inspiratiesessie ben je niet alleen geïnspireerd, maar beschik je ook over een overzicht van maatregelen die je kunt treffen om je vereniging of stichting sociaal veiliger te maken.
De sessie is bedoeld voor bestuursleden en vertrouwenscontactpersonen en commissieleden van alle verenigingen en stichtingen in de gemeente Wageningen.

Klik HIER voor meer informatie.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.