Preventieakkoord Wageningen

Samen werken aan gezonde en gelijke kansen voor de Wageningse jeugd

Ook Wageningen gaat een lokaal Preventieakkoord opstellen. Er wordt ingezet op gelijke kansen op gezondheid voor de jeugd van Wageningen in achterstandswijken waar we het meeste gezondheidspotentieel kunnen benutten.
We willen met het akkoord verbinding, koppeling en focus aanbrengen op alle actuele opgaven, programma’s en activiteiten gericht op de gezondheid van de Wageningse jeugd, waarmee we een gezonde basis leggen voor toekomstige generaties. De Coronacrisis heeft bijvoorbeeld impact op de mentale gezondheid en het middelengebruik bij de jeugd.
Belangrijkste thema’s voor het Wageningse preventieakkoord zijn: mentale gezondheid, overgewicht, roken en alcohol- en drugsgebruik. Daarbij hebben we aandacht voor allerlei factoren die daarmee samenhangen zoals de leefomgeving, opvoeding, financiën, zorg en voorzieningen.
Dat Sport en Bewegen hierbij een belangrijke functie kan vervullen staat buiten kijf. Daarom zijn de Sportraad en Sportservice Wageningen nauw betrokken bij de samenstelling van dit akkoord.
Wordt vervolgd.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.