School Olympiade verplaatst naar 16 september

Sportservice Wageningen (de organisator van de jaarlijkse School Olympiade heeft besloten om de Schoolsport Olympiade (die in april zou plaatsvinden) te verplaatsen naar september. Men acht de kans klein dat evenementen in april weer plaats kunnen vinden. Daarnaast kunnen we de voorbereidingen voor het evenement niet langer uitstellen en moest er een besluit worden genomen. Zowel de Schoolsport Olympiade van Ede, Rhenen en Wageningen worden verplaatst naar september 2021. Die School Olypiade van Wageningen gaat plaatsvinden op 16 september 2021.

Gekeken wordt of er een alternatief geboden kan worden voor de scholen en sportverenigingen. Mogelijk is dit te combineren met de Koningsspelen die gepland staan op 23 april.

SCHOOLSPORT OLYMPIADE

De Schoolsport Olympiade is een jaarlijks terugkerend en is dé sportdag voor alles basisscholen binnen de gemeente Wageningen.

Tijdens het evenement staat de gedachte “meedoen is belangrijker dan winnen” centraal. Kinderen kunnen hierbij kiezen uit verschillende sporten. De verschillende sporten worden aangeboden in samenwerking met lokale (sport)aanbieders. Hierdoor worden kinderen gestimuleerd om te bewegen en om op een plezierige manier elkaar te ontmoeten: Samen Actief Meedoen!

Het is voor alle basisscholen mogelijk om deel te nemen met de groepen 6 t/m 8. Tijdens deze dag zijn er 1000 kinderen, 40 sportaanbieders en meer dan 200 vrijwilligers aanwezig om samen te sporten. Traditioneel vindt Schoolsportolympiade plaats op Sportpark de Bongerd.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.