Eerste projecten Sportakkoord toegekend

De regiegroep die verantwoordelijk is voor de toekenning van de aangevraagde projecten van het Wagenings Sport- en Beweegakkoord heeft de eerste projecten toegekend. Het betreft de volgende clubs/instanties:

  • Ultimate Frisbee: plaatsing van een 3-tal kastjes met (leen) frisbees om via de frisbeesport mensen te laten bewegen in de openbare ruimte. De gemeente moet hiervoor nog wel een vergunning afgeven.
  • Sportfondsen (Zwembad de Bongerd) i.s.m. een aantal  basisscholen: schoolzwemmen op andere wijze terug op school met als doel vaardigheden vergroten, veiligheid en samenwerken
  • Sportservice Wageningen i.s.m. aantal basisscholen: De inzet van de MQ-Scan. De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt, zoals de IQ voor intelligentie quotiënt staat en de EQ voor de emotionele quotiënt / ontwikkeling. De MQ Scan bestaat uit een compacte beweegbaan, volgens specifieke instructies opgebouwd met standaard materialen uit een gymzaal. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddeld, boven- of onder gemiddeld motorische vaardigheid heeft voor zijn leeftijd.

Nieuwe aanvragen zijn welkom. Lees hiervoor de mogelijkheden op onze website.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.