Nieuwste Coronamaatregelen (per 14 oktober)

De nieuwste coronamaatregelen zijn per 14 oktober van kracht en duren vooralsnog voor een periode van 1 maand (= tot 12 november). Gelukkig mag er gesport blijven worden, maar er zijn wel beperkingen. Lees hieronder wat er allemaal wel en niet mag.

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn topsporters met een status in aangewezen locaties (zoals Papendal) en voetballers (inclusief overig personeel in “bubbel”) van de Eredivisie en Eerste divisie.
  • Voor kinderen, jeugd en jongeren tot 18 jaar is sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan.
  • Publiek is niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor wedstrijden als trainingen. Zie voor de precieze regels het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF;
  • Alle sportkantines zijn dicht. Dit geldt ook voor de horeca bij andere sportgelegenheden, zoals sporthallen, fitnessclubs en zwembaden;
  • Douches en kleedkamers zijn gesloten.
  • Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training, worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Voor vragen over de sport of je vereniging in relatie tot corona, neem dan contact op met het corona informatiepunt sport van de gemeente Wageningen: corona.sport@wageningen.nl.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.