Wageningen huldigt haar beste sporters op 12 december

Nominaties zijn bekend!!

Iedereen is van harte uitgenodigd.

WAGENINGEN – Welke inwoners van Wageningen hebben het bijna afgelopen jaar de meest aansprekende sportprestaties geleverd? Tijdens het jaarlijkse Sportcafé op 12 december (20.00 uur) in sporthal Het Binnenveld worden de winnaars van de sportprijzen bekendgemaakt.

De jury heeft uit de ingezonden kandidaten een selectie gemaakt van maximaal drie kanshebbers per categorie. Wie de winnaars worden, heeft de jury (bestaande uit leden van de Sportraad) al besloten. De keuze was vaak lastig. In de categorie profsporters had Wageningen in 2019 twee wereldkampioenen. Wielrenner Jan-Willem van Schip werd op de baan wereldkampioen op de puntenkoers. Collega-wielrenner Annemiek van Vleuten pakte het mondiale goud op de wegwedstrijd. Wat weegt zwaarder?

Bij de mannen die niet van hun sport kunnen leven zijn er vier kandidaten: handboogschieters Willem van Doesburg en Jan-Willem Lentjes, dammer Jan Groenendijk en zeiler Eugène Hendrikx. Bij de vrouwen is de keus tussen badmintonster Kelly van Buiten, schaatsster Janneke Elzinga en atlete Dagmar Smid.

De inzendingen voor talentvolle Wageningse jongeren bleven dit jaar achter. Er is slechts één nominatie: schermster Valerie Buijsse. De prijs voor de beste Wageningse trainer kent ook slechts één inzending: atletiektrainer Jeroen Zeinstra.

Studentenwielervereniging Hellingproof en de A1 van korfbalclub KV Wageningen strijden om de eretitel sportploeg van het jaar. Tenslotte zijn er twee sportprestaties zo bijzonder, dat ze op deze avond in het zonnetje worden gezet.
(Met dank aan Arnold Winkel.)

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.