Kunstgras overleg

Op donderdag 23 mei jl. heeft er in de kantine van SKV een overleg plaatsgevonden tussen verenigingen met kunstgrasvelden (met name met rubberkorrels ingestrooide velden), de gemeente en een vertegenwoordiger van het Universitair Sportcentrum “de Bongerd”. De bijeenkomst was een initiatief van een aantal bezorgde ouders aangaande het gebruik van rubberingestrooide kunstgrasvelden.

Duidelijk werd dat m.b.t. de gezondheidsrisico’s er op dit moment geen aanwijsbare risoco’s zijn. Effecten op de lange termijn zijn nog niet bekend.

Waar uitgebreid over is gesproken is, hoe  de versprieding van de rubberkorrel buiten de velden zoveel mogelijk te voorkomen. En weke maatregelen de clubs hier al treffen.

Aan de orde kwamen ook de mogelijke alternatieven voor vervanging over 2-3 jaar, wanneer de eerste velden aan vervanging toe zijn.

Alle partijen toonden grote interesse om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Duidelijk is wel dat er bij vervanging zeer zeker gekeken gaat worden naar “proven technology”.

Wordt vervolgd.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.