Workshop “Werven jonge vrijwilligers”

Zijn jongeren ook ondervertegenwoordigd in jouw organisaties? Wil je meer diversiteit onder jullie vrijwilligers?
Dat kan! Veel jongeren staan open om actief in te zetten voor de maatschappij. Echter doen zij dat op een andere manier. Zij binden zich minder snel aan de organisatie en zijn meer op zoek naar kortdurend en projectmatig vrijwilligerswerk.
In deze workshop neemt Ellen Hoogteijling je mee naar de belevingswereld van jongeren, van 15 tot 25 jaar. Anne Walther, jong en actief burger, laat zien welke sociale media kanalen er zijn en wat jongeren er belangrijk aan vinden. We bekijken aan welke vrijwilligers jullie organisatie behoefte heeft en welke taken jongeren kunnen doen. Ook is het belangrijk om te bedenken wat jouw organisatie te bieden heeft. Je krijgt concrete handvatten om de werving van jonge vrijwilligers vorm te geven.

Voor wie
De workshop is voor mensen die zich bezig houden met de werving van vrijwilligers, PR en taakverdeling en voor alle mensen die graag willen samenwerken met jonge vrijwilligers.

Trainer
Ellen Hoogteijling is werkzaam bij Part&Deel, adviesbureau jongerenparticipatie. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met jongeren, zowel op scholen als bij welzijnsinstellingen. Zij betrekt graag jongeren bij hun eigen leefomgeving. En geeft volwassenen inzicht in de leefwereld van jongeren. Ze houdt van een doelgerichte werkwijze en de workshop zal daarom het gevoel oproepen om direct aan de slag te willen gaan.

Deelnemen of meer informatie?
Deelname is kosteloos.
Aanmelden uiterlijk woensdag 17 april via honderstaande link
Meer informatie? Neem contact op met Astrid Zeilstra (0317) 214 100 (aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag)

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.