WAVV sportploeg 2018 van Wageningen

Tijdens het jaarlijkse sportcafe van de gemeente Wageningen werden weer de sporters van 2018 gekozen. 

Grote winnaar was het 1e elftal van voetbalclub WAVV. Zij werden uitgeroepen tot sportploeg 2018. WSDV-1 (dammen) was de andere genomineerde. 

Met Annemiek van Vleuten, Taco van der Hoorn en Jan-Willem van Schip als professionele wielrenners mag Wageningen zich ook “wielerstad” noemen. Van deze 3 genomineerden werd Annemiek gekozen als “professioneel sporter” van 2018.

Biljarter Gert-jan van Veldhuizen was de enige kandidaat in de categorie “sportman”. Dus zijn benoeming was vanzelfsprekend.

De 2 genomineerden in de categorie “sportvrouw” beoefenen beiden niet alledaagse sporten. Nicole Voet doet naast triathlon aan vinzwemmen en Renée Cardinaals zoekt het nog extremer met trail running, sky running en vertical running. Nicole voet was de gelukkige, zeker ook door het feit dat zij 9 van de 12 nationale records in het inzwemmen bij de masters op haar naam heeft staan.

Het meisjesteam O-11 van SKV was het talententeam van het jaar.

Vanwege hun bijzondere prestaties werden bergbeklimmer Danny Schoch, handbiker Andre Weyman en het G-elftal van hockeyclub WMHC in het zonnetje gezet.

 

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.