Hoge nood door energiekosten in wintermaanden? Vraag subsidie aan!

Heeft u als kerk, vereniging, zzp’er of mkb’er door hoge energieprijzen plotseling financiële problemen? En komen uw bedrijfsactiviteiten in gevaar? Kijk dan of u in aanmerking komt voor subsidie uit het Wagenings Winterfonds. Dit fonds is bedoeld om organisaties in hoge nood te kunnen helpen. De gemeente Wageningen stelt hiervoor in totaal € 192.243,- beschikbaar. De vergoeding is maximaal € 4.950,- per pand.

Hogere energiekosten
Uw organisatie komt in aanmerking als de energiekosten van november 2022 tot en met maart 2023 hoger waren dan in november 2021 tot en met maart 2022. De kosten moeten hebben geleid tot acute problemen waardoor u uw activiteiten per direct of op korte termijn moet stoppen.

Voor wie is de subsidie bedoeld?
De subsidie uit het Winterfonds is voor deze organisaties:

Maatschappelijke organisaties
U organiseert activiteiten op het gebied van sport en bewegen, cultuur, welzijn en/of ontmoeting in de gemeente Wageningen. De activiteiten vinden plaats in Wageningen vanuit een locatie in de gemeente.
Mkb en zzp
U organiseert bedrijfsactiviteiten vanuit een bedrijfspand of -panden in Wageningen en

  • heeft minimaal 1 persoon en maximaal 250 fte in dienst, inclusief de eigenaar of eigenaren
  • De jaaromzet moet minder zijn dan € 50 miljoen en/of de jaarbalans kleiner of gelijk aan €43 miljoen.
  • heeft als zzp’er of eenmansbedrijf een eigen energierekening op naam van het bedrijf. Uw bedrijf is niet gevestigd op het thuisadres;

Subsidie aanvragen?
Ga naar www.wageningen.nl/winterfonds voor meer informatie over de voorwaarden. U vindt hier ook het aanvraagformulier. De maximale vergoeding is € 4.950,- per organisatie. De subsidie gaat op maandag 3 april in. De gemeente behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst, tot het budget op is. Wacht dus niet te lang met aanvragen. De aanvraagtermijn stopt op 1 juni 2023.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.