Coalitieonderhandelingen afgerond

– Als de gemeenteraad van Wageningen officieel goedkeuring geeft dan gaan GroenLinks, PvdA en D66 de komende vier jaar de coalitie vormen.

Onder leiding van Selçuk Akinci werd al snel de informatieronde afgerond en dat geldt nu ook voor de formatie. De coalitie bestaat uit 3 partijen, 4 wethouders en een bestuursakkoord van 23 pagina’s. Dit document bevat een akkoord op hoofdlijnen, waarbij men uitgaat van 3 thema’s: hoe om te gaan met elkaar, hoe om te gaan met de omgeving en hoe moet er worden gewerkt?

Bij het eerste hoofdthema gaat het onder meer over armoedebestrijding, diversiteit, economie, wonen, cultuur en sport. Het tweede thema bevat onderwerpen zoals: klimaat, mobiliteit en binnenstad. Het derde thema gaat het om democratische vernieuwing en financiën.

De kandidaat wethouders zijn: Guido van Vulpen, Erik Jan Bijleveld (beide GroenLink), Anne Janssen (PvdA) en Maud Hulshof (D66). De gemeenteraad stemt maandag 16 mei in principe in met het coalitieakkoord en de kandidaat-wethouders. Een dag later komt het nieuwe college onder leiding van burgemeester Floor Vermeulen voor het eerst bij elkaar en neemt dan een besluit over de definitieve verdeling van de portefeuilles.

De Sportraad heeft ook de mogelijkheid gekregen om haar bijdrage te leveren aan het coalitieakkoord m.b.t. het onderwerp ” Sport”. De definitieve paragraaf is nog niet bekend, maar wel weten wij dat er in het coalitieakkoord duidelijk ruimte is opgenomen voor sport.

Interessant? Deel dit bericht!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter!

Geef een reactie

Sportraad Wageningen

Belangenbehartiger van de Wageningse sport

info@sportraadwageningen.nl

Nieuws

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks nieuws over de Sportraad en de ontwikkelingen in Wageningse sport.